Unike Reiser

Unike Reiser

Publisert av Agneta Torgersen den 31.05.22. Oppdatert 13.06.22.

I dag foregår planlegging og gjennomføring av mange bobilturer av den enkelte region. Det vil også skje fremover. Som et supplement til dette tilbudet har Servicekontoret nå i samarbeid med turoperatøren Unike Reiser kommet opp med et supplerende tilbud: I første omgang en høsttur til Stuttgart.
På turen vil teknisk arrangør Unike Reiser fra Sarpsborg bidra med sin ekspertise og sitt nettverk for å skape gode reiseopplevelser. Fremover vil det komme flere ulike tilbud om reiser, skreddersydd for enslige/single eller familier, hvor temaene kan være vingårdbesøk, slottsbesøk osv. Ønsket er å kunne tilby skreddersydde turer for alle aldre. 
Vi håper dere medlemmer vil finne dette samarbeidet og turene attraktive og interessante. Vi tar gjerne imot innspill og ønsker, uten at vi kan love at vi klarer å oppfylle alle ønsker. 

 

Om arrangøren
Unike Reiser er et reisebyrå som tilbyr skreddersydde pakkereiser rundt om i verden. Vi har også bobilutleie, med totalt 12 bobiler. 
Vi ønsket å utvide bobilkonseptet vårt med mer enn kun utleie, og ønsker å lage turer for bobilentusiaster i Norge og Europa. Vi ønsket en seriøs samarbeidspartner innen bobil, og da var det naturlig for oss å ta kontakt med Norsk Bobilforening. De har en lang historie og er en landsdekkende og allmennyttig forening. De skal også ha med en reiseleder/representant på turene. Deltagerne har dermed en person de allerede kjenner til, med på reisene. 
Sammen kan vi nå tilby unike reiser og opplevelser for norske bobileiere som igjen vil føre til nye bekjenter for de som melder seg på turene. Siden vi også tilbyr utleie av bobiler, åpner dette for at venner og bekjente av bobileiere også kan være med på turen. Bobilene kan leies av oss, slik at alle kan dra på tur. Unike Reiser ønsker å tilby tre til fire turer i året i samarbeid med Norsk Bobilforening. Turene vil tilrettelegges basert på deres (og medlemmenes innspill), men vi vil også komme med forslag på turer. 
Vi har lang og bred erfaring med å skreddersy reiser og Norsk Bobilforening har kunnskapen om bobil. Dette gir trygghet for deltagerne. 
Unike Reiser gleder seg til samarbeidet og ser frem til å sende bobilentusiaster på tur, både innlands og til utlandet! 

 

Bli med Norsk Bobilforening til Ølfestivalen i Stuttgart! 
26. september – 5.oktober 2022 
Ølfestivalen, eller Cannstatter Volkfest som den heter på tysk, er en årlig tre ukers fest med underholdning, mat, tradisjoner og selvfølgelig: Masse godt i glasset. 
Festivalen avholdes i Stuttgart, på et område som heter Wasen. Her har festivalen blitt avholdt siden 1818, med en rekke øltelt fordelt utover området. Hvert av de åtte teltene har sin egen sjarm, atmosfære, mat og drikke. 
Men reisen inkluderer mer enn bare Ølfestival i Stuttgart!
Vi starter med å ta Color Line fra Oslo til Kiel, før vi kjører til Rüdesheim am Rhein. Her bor vi to netter på en koselig campingplass. Det blir slottsbesøk, lunsj og vinsmaking. 
Deretter fortsetter vi til neste campingplass, som ligger utenfor Stuttgart. De neste to dagene skal vi oppleve tysk fest på sitt beste, med to kvelder på Ølfestivalen. 
På vei tilbake til Kiel har vi en natt på en campingplass i Kassel, hvor vi skal oppleve Bergpar
Wilhelmshohe, som står på UNESCOs verdensarvliste. Deretter blir det Color Line tilbake til Oslo. Dette er en unik tur det virkelig skummer av!

 

Program for turen
Dag 1 (26.oktober): Oslo – Kiel
Avreise fra Oslo med Color Line klokken 14:00. Dagen tilbringes om bord på Color Line.
Dag 2 (27.oktober): Kiel – Rüdesheim am Rhein
Frokost om bord.
Vi ankommer Kiel klokken 10:00.
Deretter kjører vi til Rüdesheim am Rhein hvor vi sjekker inn på campingplassen.
Vi skal bo på Campingplatz Rüdesheim, en familiedrevet plass som ligger ved elven Rhein, med gåavstand til småbyen ved samme navn.
Resten av dagen tilbringes på campingplassen.
Dag 3 (28.september): Rüdesheim am Rhein
Vi blir hentet på campingplassen av en svensktalende guide som tar oss med til Johannisberg-slott. Slottet er den eldste Riesling-vingården i verden, og har dyrket både Riesling og andre viner i mer enn 900 år. Her får vi en omvisning (to timer) på slottet og vinkjelleren. Etter omvisningen blir det vinsmaking av fem ulike typer vin.
Merk at omvisningen og vinsmakingen foregår på engelsk. Lunsj på slottet.
Transport tilbake til campingplassen. Resten av dagen til egen disposisjon.
Dag 4 (29.september): Rüdesheim am Rhein – Stuttgart
Vi sjekker ut fra campingplassen og kjører til campingplassen Erbenwald, som ligger utenfor Stuttgart. Kjøreturen er på 3-4 timer.
Innsjekk på campingplassen.
Om ettermiddagen blir vi hentet med buss, som kjører oss til Ølfestivalen i Stuttgart (rundt en times kjøring). Teltet åpner klokken 17:15, og stenger klokken 23:00.
Vi har billetter (bonger) med et forhåndsbestilt beløp som vi kan kjøpe mat og drikke fra menyen for. Blir beløpet oppbrukt, kan vi selvfølgelig bestille mer, og betaler direkte på stedet.
Felles transport tilbake til campingplassen.
Dag 5 (30.september): Stuttgart med Ølfestival
Dagen til egen disposisjon.
Om ettermiddagen blir vi hentet med buss, som kjører oss til Ølfestivalen i Stuttgart (rundt en times kjøring). Teltet åpner klokken 17:15, og stenger klokken 23:00.
Vi har billetter (bonger) med et forhåndsbestilt beløp som vi kan kjøpe mat og drikke fra menyen for. Blir beløpet oppbrukt, kan vi selvfølgelig bestille mer, og betaler direkte på stedet.
Felles transport tilbake til campingplassen.
Dag 6 (1.oktober): Stuttgart
Dagen til egen disposisjon.
Dag 7 (2.oktober): Stuttgart – Kassel
Utover formiddagen sjekker vi ut og setter kursen mot Kassel (4-5 timer) hvor vi sjekker inn på Kassel Camping- und Wohnmobilplatz.
Dag 8 (3.oktober): Kassel – Bergpark Wilhelmshöhe – Kassel
Klokken 10:00 blir vi hentet på campingplassen og kjører til Bergpark Wilhelmshöhe, som står på listen over UNESCOs verdensarv.
Her blir vi møtt av to engelsktalende guider som tar med gruppen på en omvisning (fordelt på to grupper).
Parken omfatter et stort bakkelandskap, som er det største av sitt slag i Europa. Monumentet Herkules er parkens høyeste punkt, og rager 70 meter i været. Parken er også hjem til en rekonstruksjon av ruinen Löwenburg og slottet Wilhelmshöhe rommer en stor hessisk kunstsamling.
Transport tilbake til campingplassen. Resten av dagen til egen disposisjon.
Dag 9 (4.oktober): Kassel – Kiel – Oslo
Utsjekk fra campingplassen.
Vi kjører til Kiel og sjekker inn på Color Line som tar oss hjem til Norge. Avgang klokken 14:00.
Dag 10 (5.oktober): Oslo
Frokost om bord.
Vi ankommer Oslo klokken 10:00.
Totalpris per person: Kr. 15 980,-


Prisen inkluderer:
2 netter på Color Line i innvendig lugar, inkludert frokost og bobil (maks høyde 4,20 m og lengde inntil 7 meter). Har du bobil over 7 meter kommer et tillegg på 670,- per overstigende meter per strekning (Oslo-Kiel og Kiel-Oslo). Om bobilen er på 8 meter, koster det da 670,- x 4.
2 netter på Campingplass Rüdesheim, inkludert strøm og byskatter
3 netter på campingplass Erbenwald, inkludert strøm og byskatter
2 netter på Kassel camping & Wohnmobilplatz, inkludert strøm og byskatter
Utflukt til Johanniesberg slott, inkludert transport, engelsktalende guide, omvisning og vinsmaking
Lunsj på Johanniesberg slott, inkludert 2 glass vin per person
Inngang til Ølfestivalen i Stuttgart to dager, med bonger til mat og drikke
Transport campingplass – Ølfestival – campingplass begge dager
Utflukt til Bergpark Wilhelmshöhe i Kassel, inkludert transport, engelsktalende guide og omvisning
Reiseleder fra Norsk Bobilforening
Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Tyskland

Prisen inkluderer ikke:
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke utenom det som er nevnt i program
Måltider ikke nevnt i program
Drivstoff
Parkering utenom på campingplasser
Bompenger
Oppgradering av lugar på Color Line
Enkeltromstillegg på Color Line
Transport ikke nevnt i program
Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program

VIKTIG INFORMASJON
Prisen er per person når to personer deler lugar. Ønsker du enkeltlugar, vil det komme et tillegg i prisen.
Ønsker du heller å reise fra Kristiansand - ta kontakt for priser.
Befinner du deg i nærheten, og ønsker å bli med - ta kontakt for priser.

 

For bestilling ta kontakt med:

Unike Reiser
Tlf: +47 73 60 60 99
E-post: post@unikereiser.no