Spar tusenvis av kroner på forskuddsbetalingen

Spar tusenvis av kroner på forskuddsbetalingen

Publisert av Agneta Torgersen den 21.04.20.

Nå som man hører at mange bobilbrukere har forandret/vil forandre sommerplanene, meg selv inklusiv og vil prioritere ferie i Norge.

Norge er et fantastisk ferieland og for å få maksimalt ut av ferielandet Norge, kommer man ikke unna å benytte ferger. Det kan bli et stort kutt i feriebudsjettet?

Nå har man en unik mulighet sammen med høy Eurokurs og virkelig få valuta for pengene i Norge.

Muligheten nå er at i stedet for å betale 14300 kr. som forskuddsbetaling for å få 50 % rabatt på fergene med AtopassFerge  i Norge , når bobilen er over 8 m. eller bobiler som er under 8 m som blir over 8 m med sykler bak.

Kan man nå «bare» betale 4800 kr. som forskuddsbetaling, for å få rabatten, men dette gjelder foreløpig bare frem til 30.06.20, kortet kan brukes til det er tomt, eller fylle det opp igjen. Dette gjør også at man kan ha forskuddsbetalte ferger for flere sommerferier framover om man ikke bruker opp alt, eller man kan si opp avtalen og få tilbakebetalt innestående beløp.

Har man bobil under 8 m vil forskuddsbetalingen være 1200 kr. i samme tidsperiode, i stedet for 3600 kr.

Legges ferien til før 30.06 vil man også nytte godt av reduserte fergetakster på 20% på de fleste fergesamband. Se Statens Vegvesen. Begge tiltak er coronatiltak frem til 30.06 om de forlenges vil tiden vise.

Man må ha Autopass brikke (eller annen godkjent OBE) til bobilen og når man registrere seg på Autopassferge.no vil brikken dukke opp og en «hukker» bare av på rett brikke og godkjenner og regningen ligger i eposten en oppgir. Hele prosessen tar bare noen minutter. Har man ikke Autopass avtale på bobilen, må det opprettes først, på Autopass.no.

Håper mange benytter seg av denne muligheten til å støtte norsk turistnæring, som en er avhengig eller letter får tilgangen til ved å benytte ferge.

Norge er et fantastisk ferieland og i 2020 bør flest mulig bobilister være med på støtte en næring i et fantastisk turistland.

Tor H