Artikkel ingress - link til artikkel nummer 1

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 2

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 3

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 4

Du er her:
 • Kart over Nasjonale Turistveger>Hardanger
 • HARDANGER

  Nasjonal turistveg Hardanger går gjennom et naturskjønt og tradisjonsrikt kulturområde, der reisende har oppsøkt fjell, fjord, fosser og fonn i mer enn hundre år.
   

  Nasjonal turistveg Hardanger

  Nasjonal turistveg Hardanger byr på en nasjonalromantisk reise med fjord, fjell og ikke minst en fantastisk fruktblomstring.                      

  Nasjonal turistveg Hardanger er en 158 kilometer lang veistrekning øst for Bergen. Turistvegen omfatter strekningene Granvin og Steinsdalsfossen, Norheimsund og Tørvikbygd, Jondal og Utne, Kinsarvik, Odda og Låtefoss. Det går ferge fra Tørvikbygd til Jondal og mellom Utne og Kinsarvik.

  Veien

  Strekningen har fått status som nasjonal turistveg på grunn av landskapet i området som for mange er essensen av den romatiske naturen Vestlands-naturen. De frodige og grønne liene med fossefall, fjell og isbreer har tiltrukket turister i mer enn 100 år.

  Jordsmonnet langs Hardangerfjorden sørger å gi en karakteristisk og frisk smak til frukt og bær. Regionen har lange tradisjoner som bær- og fruktregion helt tilbake til 1300-tallet, og i sesongen kan du kjøpe smakfulle og kortreiste bær fra små boder langs veien.

  Utsiktspunkt langs veien

  Det er anlagt tre utsiktspunkter og rasteplasser langs turistvegen. Rasteplassene har god utsikt mot Hardangerfjorden. Noen av rasteplassene har bade- og fiskemuligheter.

  Hereiane: Den idylliske rasteplassen har fjordutsikt og toalettet er en arkitektonisk perle med tak og vegger av lokal naturstein. Rasteplassen på Hereiane ligger i et område der svabergene går fra fjorden og helt opp mot høyfjellet.

  Steinstøberget: På Steinstøberget ligger det en hyggelig rasteplass. Sett gjerne av tid til å prøve fiskelykken i Hardangerfjorden – det er også tilrettelagt for at du kan grille fangsten (eller annen medbragt mat). Det er også toalett tilgjengelig.

  Hesthamer: Rasteplassen Hesthamar, fem kilometer nordvest for Utne, ligger i hjertet av det idylliske fruktdistriktet. Fra parkeringsplassen går en sti ut til en koselig odde og det er også tilgang til en steinstrand som er mye brukt av svømmere.


  Tilbake