Artikkel ingress - link til artikkel nummer 1

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 2

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 3

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 4

Du er her:
 • Kart over Nasjonale Turistveger>Aurlandsfjellet
 • Aurlandsfjellet

   

   

  Nasjonal turistveg over Aurlandsfjellet er en reise gjennom et goldt og fascinerende vestlandsk landskap av snø og stein.                       

  Vegen

  Aurlandsfjellet Nasjonal turistveg er en 47 kilometer lang veistrekning mellom Aurlandsvangen ved Aurlandsfjorden og Lærdalsøyri ved Sognefjorden i Sogn og Fjordane.

  Vegen mellom Aurland og Lærdals høyeste punkt ligger på 1306 meter over havet. Det er snø langs veien mesteparten av sommeren og på grunn av dette kalles strekningen også "snøveien".

  Reise du fra Lærdal åpner det dramatiske fjordlandskapet med prisbelønte utsiktspunktet Stegastein. Plattformen som er laget av limtre og stål stikker 30 meter ut i tynn luft og gir landskapet en helt ny dimensjon hele 650 meter over fjorden.

  De historiske bygningene på Lærdalsøyri, Flåmsbana, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden står i likhet med Geirangerfjorden på UNESCOs verdensarv-liste.

  Lærdalstunnelen er med sine 24,5 kilometer verdens lengste veitunnel. Veiene kobler bygdene Aurland og Lærdal i hjertet av Sogn sammen, og utgjør en rundtur av kontraster samt mulighet til å oppleve fjellet både fra inn- og utsiden.

  Utsiktspunkt langs veien

  Det er tre utsiktspunkt med rasteplasser langs Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet

  Det prisvinnende og nyskapende utsiktspunktet ved Stegastein uttrykker arkitektenes ønske om å løfte de besøkende ut i et åpent område og forsterke opplevelsen av total panoramautsikt over Aurlandsfjorden mellom Aurland og Lærdal. Utsiktspunktet ligger 650 meter over havet. Her finner du også parkeringsplass og toalett.

   


  Tilbake