Artikkel ingress - link til artikkel nummer 1

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 2

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 3

Artikkel ingress - link til artikkel nummer 4

Du er her:
 • Kart over Nasjonale Turistveger>Atlanterhavsvegen
 • Atlanterhavsvegen

  Atlanterveien ble i 2005 kåret til Århundrets norske byggverk.
   

  Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen

  Vill og vakker natur ga Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen førsteplass på den britiske avisen The Guardians liste over verdens fineste bilreiser.

  Den vakre og ville veistrekningen i Møre og Romsdal rangeres foran mer berømte attraksjoner, som veien mellom Manali og Leh i Himalaya, Gibb River Road i Australia og Antrim kystveier i Nord-Irland.

  Veien

  Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen går i sikksakk over sju lave broer ute i havgapet mellom Molde (kjent for sin årlige jazzfestival i juli) og Kristiansund ved fjordene i vest. Hustadvika er en beryktet havstrekning som er dramatisk i stormvær. I roligere vær kan du noen ganger observere sel og hval.

  Selve Atlanterhavsveien er litt over 8 km lang, og ble åpnet i 1989 etter byggestart i 1983, men Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen mellom Kårvåg og Bud er 36 km lang.

  Nasjonal turistveg Altanterhavsvegen ligger bare en 30 minutters kjøretur gjennom Atlanterhavstunnelen fra Kristiansund. Etter tunnelen går ferden videre over spennende Averøy med Kvernes stavkirke, og så ut på den ville og vakre kystrekningen mot Hustadvika. 

  Atlanterhavsvegen med sin utrolige kystlinje og den prisbelønnede arkitekturen på og langs veien og broene, er en del av Nasjonal turistveg mellom Bud og Kårvåg.

  Utsiktspunkt langs veien

  Det er fire tilrettelagte rasteplasser med sti og utsiktspunkt langs strekningen. Rasteplassene har modige arkitektoniske former og er en opplevelse i seg selv.

  Attraksjoner

  Fra Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen har du praktfull utsikt over havet. Du kan betrakte et rikt fugleliv og er du heldig kan det være du får øye på sel.

  Den imponerende vegstrekningen svinger seg fra holme til holme over sju broer. Den største og kanskje mest fotograferte broen, Storseisundet bru, er et godt bevis på at design er et viktig element i ingeniørkunsten. 


  Tilbake